Zilele Șaguniene 2019: Expoziție de icoane la Biblioteca „ASTRA”

361

Manifestările sprirituale, academice și culturale dedicate hramului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, intitulate „Zilele Șaguniene”, cuprind și în acest an evenimente prin care se aduce cinstire marelui ierarh și sfânt ocrotitor al Ardealului. Marți, 26 noiembrie, după debutul manifestărilor academice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, intitulate „Zilele Andreiene”, a avut loc la Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu vernisarea expoziție „Chipuri sfinte prin ochii tinerilor iconari”, eveniment ajuns la a patra ediție.

La vernisaj au fost prezenți consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanul Tăvală, coordonatorul Departamentului de Tineret al eparhiei, pr. Vasile Dariciuc, cadre didactice, preoți și elevi. Au fost expuse icoane și cruci pe lemn realizate de copii de la centrele catehetice din mai multe parohii sibiene și de la câteva școli.

„Ne bucurăm că elevii au dorit să participe la această expoziție, să expună lucrările lor aici, îi felicităm pe copii și pe profesorii coordonatori și îi îndemnăm să continue această lucrare”, a spus pr. Vasile Dariciuc.

Cadrele didactice și preoții coordonatori au primit diplome din partea Arhiepiscopiei Sibiului pentru participarea și la ediția din acest an a expoziției de icoane.