Ziua Drapelului României, sărbătorită la Sibiu

892

Ziua Drapelului a fost sărbătorită la Sibiu prin ceremonii religioase și militare organizate de Garnizoana militară Sibiu și Arhiepiscopia Sibiului. Drapelul arborat în Piața Mare a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Slujba de sfințire a drapelului a fost oficiată luni, 25 iunie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde reprezentanții Garnizoanei militare Sibiu au participat la această ceremonie religioasă și au adus drapelul nou care a fost arborat în ziua următoare în apropiere de clădirea Primăriei Sibiu din Piața Mare. Alături de ierarh s-au aflat un sobor de preoți și diaconi format din slujitori ai Catedralei mitropolitane din Sibiu.

„Drapelul național este însemnul sfânt pe care noi îl cinstim ca pe un odor ocrotitor și de aceea ne-am rugat lui Dumnezeu ca să-i binecuvânteze și pe cei ce sunt sub drapel, pe toți cei ce au drapelul în unitățile militare. Asemenea sfinților care ne ocrotesc pe noi din ceruri, ostașii armatei noastre sunt cei care stau de strajă pentru ca noi să ducem o viață liniștită și să fim ocrotiți”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Ocrotire și binecuvântare

La ceremonia de arborare a drapelului în Piața Mare au fost prezenți numeroase oficialități, amintindu-i aici pe prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, viceprimarul Răzvan Pop, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, numeroși ofițeri și militari. Drapelul sfințit a fost înmânat unei gărzi militare de IPS Mitropolit Laurențiu, care a rostit rugăciunea de binecuvântare înainte ca drapelul să fie arborat în timp ce toți cei prezenți au intonat imnul național, acompaniați de fanfara militară.

„A fost un moment deosebit de important și de sensibil pentru fiecare dintre noi. După ce am binecuvântat pregătirea pentru arborarea drapelului, l-am sărutat și apoi a fost ridicat pe catarg și va străjui ca mărturie, așa cum am spus în rugăciunea de binecuvântare, pentru cei care îl vor vedea și vor simți că suntem ocrotiți de acest simbol binecuvântat de Dumnezeu, drapelul național”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

În cadrul ceremoniei, oficialitățile prezente au transmis mesaje cu ocazia acestei zile naționale importante pentru țara noastră.