Ziua Internațională a Sportului, sărbătorită la Sibiu

555

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, prin Serviciul Rutier, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și Crucea Roșie, filiala Sibiu, au organizat joi, 18 mai, o activitate pentru copii și tineri, intitulată „Pedalăm, nu butonăm, ne mișcăm și ajutăm”.

Organizată de Ziua Internațională a Sportului, activitatea a adunat peste 80 de copii de la școlile și liceele din Sibiu, pregătiți pentru a parcurge câțiva kilometri pe bicicletă, pe un traseu pregătit pentru acest eveniment, de la stadionul municipal, până în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Activitatea a avut ca scop promovarea sportului în rândul copiilor și tinerilor. În același timp, organizatorii și-au propus să promoveze mersul pe bicicletă în oraș, să conștientizeze conducătorii de automobile asupra prezenței bicicliștilor în trafic și să-i învețe pe cei mici cum să se echipeze corespunzător atunci când folosesc bicicleta.

„Prin activitatea de astăzi ne-am propus să promovăm sportul pentru sănătate și ca alternativă la consumul de substanțe nocive organismului uman și la timpul petrecut în fața calculatorului, televizorului, telefonului mobil sau tabletei”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Campanie umanitară

În apropiere de scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, câțiva voluntari de la Crucea Roșie Sibiu i-au învățat pe copiii și tinerii prezenți la eveniment cum să acorde primul ajutor în cazuri de urgență sau în cazul unui accident rutier.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Sibiu au oferit la finalul serii mai multe premii în cadrul unei tombole, iar participanții au avut posibilitatea să doneze pentru o campanie umanitară destinată victimelor accidentelor rutiere.

„Este o activitate cu caracter informativ-preventiv desfășurată de Inspctoratul de Poliție Sibiu și în cadrul parteneriatului cu Arhiepiscopia Sibiului ne dorim să ajutăm victimele accidentelor rutiere sau copiii care și-au pierdut părinții în urma unor astfel de evenimente. În cadrul parteneriatului nostru realizat la începutul anului am mai avut și concursul de desene «Prevenție prin artă», iar în luna octombrie vom avea un bilanț al activităților și vom prezenta și persoanele ajutate în cadrul acestui parteneriat. ”, ne-a spus agentul-șef adjunct al Serviciului Rutier din cadrul Poliției Sibiu, Ionuț Natea.