Zi de sărbătoare pentru Inspectoratul de Jandarmerie din Brașov

585

Astăzi, 1 Septembrie cu ocazia împlinirii a 125 de la înființarea Jandarmeriei Române, în cimitirul din curtea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Brașov, a fost dezvelit un obelisc ridicat în cinstea vrednicului de pomenire Nicolae Titulescu.

Evenimentul a avut loc ca urmare a obținerii denumirii onorifice „Nicolae Titulescu” pentru Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov și s-a înscris în calendarul activităților organizate de Inspectorat pentru aniversarea Anului Centenar al Marii Uniri și marchează și cei 125 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale în România.
Festivitatea a debutat cu întâmpinarea oficialităților, a urmat apoi intonarea imnului național și săvârșirea serviciului religos de către soborul de preoți condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardelului, care a rostit un cuvânt de binecuvântare evocând personalitatea lui Nicolae Titulescu și felicitându-i pe jandarmi pentru întreaga activitate, iar la final le-a transmis binecuvântare și urări de bine.
Au mai urmat câteva alocuțiuni ale invitaților și depunerea coroanelor de flori la mormântul lui Nicolae Titulescu. Festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului jandarmilor.

Autor/foto: arhid. Adrian Ursu