Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Sibiu

676

Ample manifestări organizate în fața Cercului militar din Sibiu au marcat marți, 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române. Slujba religioasă din cadrul manifestărilor a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La manifestări au fost prezenți conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, reprezentanții Garnizoanei militare Sibiu, ai Prefecturii și Consiliului Județean, precum și numeroși oaspeți.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de binecuvântare a jandarmilor sibieni și la final le-a mulțumit pentru efortul lor depus zilnic în menținerea ordinii publice și i-a felicitat la ceas aniversar.

„Alături de această rugăciune sfântă de mulțumire adresată lui Dumnezeu, cu ocazia acestei zile festive a Jandarmeriei Române, adresăm și noi mulțumirea și prețuirea pe care suntem datori să le adresăm celor ce ne ocrotesc, stau și veghează pentru liniștea, pacea și rânduiala în comunitățile noastre, în țara noastră. În al doilea rând, fiind acum în Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului, fiind în același timp în anul Centenar al Marii Uniri, suntem cu toții chemați la o unitate deplină în gândire și simțire, toți cei care purtăm o uniformă specifică și să ne dea Dumnezeu putere să o respectăm, să o prețuim și să ne împlinim în unitate deplină datoria noastră”, a spus ierarhul.

Devotament și sacrificiu

Oficialitățile prezente au transmis mesaje de felicitare, iar inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, colonelul Costel Dogaru a vorbit despre rolul instituției în comunitate.

„După cum știm, viața jandarmului nu este deloc ușoară și dincolo de aceste momente festive, zi de zi, 24 de ore din 24, personalul Jandarmeriei se confruntă cu situații solicitante din punct de vedere operativ, care comportă riscuri, privațiuni și alte consecințe asociate, compensațiile nefiind întotdeauna pe măsură. Acesta este și motivul pentru care în acest cadru festiv doresc să vă mulțumesc tuturor, cadre militare și personal contractual, pentru modul exemplar în care v-ați desfășurat activitatea, pentru efortul și sacrificiile făcute întrucât meritul esențial al faptului că ne aflăm astăzi aici este în primul rând al vostru”, a subliniat colonelul Costel Dogaru.

În ultima parte a ceremoniei au fost ridicați în grad mai mulți ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, iar alți jandarmi sibieni cu merite deosebite au primit diplome de apreciere. Cei prezenți au avut posibilitatea să admire tehnica expusă cu această ocazie și să participe la un simpozion dedicat Zilei Jandarmeriei Române.