Ziua Națională a Drapelului sărbătorită  la Sibiu

353

Ziua Națională a Drapelului a fost sărbătorită la Sibiu printr-o ceremonie militară și religioasă oficiată în Piața Mare. Drapelul sfințit la Catedrala mitropolitană din oraș de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în seara dinaintea sărbătorii, a fost arborat acum pe catargul din fața Primăriei Sibiu. La ceremonie au fost prezenți IPS Mitropolit Laurențiu, vicarul eparhial, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, preotul militar Florin Pavel, alți slujitori ai sfintelor altare, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, general de brigadă Ghiță Bârsan, oficialități județene și locale, ofițeri, militari și numeroși oaspeți.

Ierarhul a rostit rugăciunea de binecuvântare a Drapelului înainte de arborare, iar mai apoi s-a intonat imnul național de stat, în timp ce garda militară a înălțat Tricolorul pe catarg.

„Ne-am bucurat că am putut să sfințim Drapelul, să binecuvântăm arborarea lui și să ne manifestăm prețuirea și iubirea față de acest însemn național al libertății și independenței României. Este un simbol al spiritualității noastre pentru că cele trei culori ne amintesc de Dumnezeu Cel Unul în Ființă și Întreit în Persoane, dar și de cele trei virtuți teologice: credința nădejdea și dragostea, așa cum rugăciunea de sfințire a Drapelului ne amintește de azurul credinței, soarele nădejdii și flacăra iubirii. Albastrul este cerul, galbenul este viața dată de lumina soarelui, iar roșul este flacăra iubirii față de Dumnezeu și față de semeni, dar ne amintește și de sângele vărsat de martirii neamului”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Oficialitățile prezente au transmis mesaje de felicitare românilor în această zi de sărbătoare națională, iar la final a avut loc o paradă militară.